Med 208 ansøgere og 138 studiepladser har Erhvervsakademi Aarhus i år afvist flere end nogensinde.

- Vi er rigtig glade for vores mange ansøgere. Det viser, at mange både landmandsuddannede og studenter med erhvervserfaring ser det som en attraktiv karrierevej. Det er glædeligt, at så mange har fået øjnene op for, man på to år kan tage en videregående uddannelse og opnå nye karrieremuligheder, siger uddannelseschef Lars Villemoes fra Erhvervsakademi Aarhus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er glædeligt, at så mange har fået øjnene op for, man på to år kan tage en videregående uddannelse og opnå nye karrieremuligheder,

Lars Villemoes, uddannelseschef Erhvervsakademi Aarhus

Øgede krav til uddannelsesniveau Uddannelsen er en attraktiv vej for faglærte landmænd, der fx ønsker at blive rådgivere, undervisere eller ledere. Og pga. de øgede krav til uddannelsesniveauet søger flere og flere mod de højere læreanstalter.

- I dag stilles der større krav til unges uddannelsesniveau. Til langt de fleste job i jordbrugserhvervet kræves det, at man har en teknolog- eller bacheloruddannelse. Vi ser et stigende antal teknologstuderende, der vælger at tage halvandet år mere på erhvervsakademiet og blive professionsbachelor i jordbrugsvirksomhed. Enkelte af vores studerende fortsætter endda på universitetet og tager en kandidat, fortæller uddannelseschefen.

Ansøger: Godt for min fremtid

23-årige Mads Falk Thomsen er en af de 138, der er optaget på jordbrugsteknologuddannelsen.

Mads har en baggrund som faglært landmand og har arbejdet på farme i USA og Australien de seneste to år, inden han besluttede sig for at læse videre til jordbrugsteknolog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg tror, det er godt givet ud i forhold til min fremtid. Det udvider mine karrieremuligheder, siger Mads, der har søgt ind på en særlig ledelseslinje med titlen agro business manager.

- Det er kun i Aarhus, at jeg kan få en jordbrugsteknologuddannelse med særlig fokus på ledelse. Det er et fag, jeg altid vil kunne bruge. Drømmen er nok at få min egen bedrift en dag, men jeg kunne også godt tænke mig at arbejde i det sekundære erhverv, siger den kommende jordbrugsteknologstuderende.

Populær professionsbachelor

Også professionsbacheloruddannelsen i jordbrugsvirksomhed på Erhvervsakademi Aarhus er populær. Den 1,5-årige overbygningsuddannelse for bl.a. jordbrugsteknologer har i modsætning til den 2-årige korte videregående uddannelse til jordbrugsteknolog ikke optagsbegrænsning.

Uddannelsen har i år modtaget 35 procent flere 1. prioritetsansøgninger sammenlignet med sidste år. 51 personer - 21 procent flere end sidste år - er optaget.

- Generationsskifte bringer teknologer i høj kurs Beskæftigelsestal fra Erhvervsakademi Aarhus viser, at dimittenderne ofte går direkte ud i job efter endt uddannelse. Ifølge jordbrugsteknologerne faglige organisation, JID, der organiserer 1200 teknologer i Danmark, har arbejdsløsheden for denne faggruppe ligget stabilt lavt gennem flere år. Men mange teknologer er i disse år på vej på pension og efterlader et behov for nye, udtaler JID-formand Uffe Pilegaard.