- I vores branche er det altafgørende at kunne justere i forhold til de vejrmæssige udfordringer, vi oplever. Og når meteorologerne kontinuerligt viser os statistikker, der varsler en vådere fremtid, så skal vi tage det alvorligt. Det betyder, at vi skal prioritere vores dræn i endnu højere grad for at undgå marker, der igen og igen står under vand, siger Lars Åge Klausen, planteavlskonsulent i Agrovi.

Derfor inviterer Agrovi til et gratis drænkursus, der sætter fokus på at få sikret markerne mod oversvømmelse ved korrekt brug og vedligeholdelse af eksisterende dræn samt gode råd til etablering af nye dræn, skriver Agrovi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mange af vores kunder savner sparring omkring deres dræn og har også brug for at blive opdateret på den udvikling, der sker inden for de forskellige dræn. Så nu byder vi på en dag, hvor man kan få den nødvendige opdatering, blive klogere på lovgivningen og få sparring på eksisterende drænløsninger. Det er et emne, der kun bliver mere og mere relevant, så vi regner med at flot fremmøde, siger Lars Åge Klausen.

Rekord våd januar

Ifølge DMI har januar 2020 skrevet dansk vejrhistorie med en rekordhøj gennemsnitstemperatur på 5,5 grader. Sammenlignet med målinger fra de sidste 30 år, har januar derved været 1,6 grader varmere og 8 mm vådere, svarende til over 10 procent mere nedbør, end tidligere.

I 2021 udkommer DMI med en ny klimanormal for Danmark for perioden 1991-2020, der vil give et endnu tydeligere billede på vejrets udvikling i de sidste 30 år.

Kom på drænkursus hos Agrovi onsdag 26. februar i Nørre Alslev. Tilmelding er nødvendig.