Abonnementsartikel

Vådeste efterår nogenside giver store milliontab, og TopDanmark fortæller, at kun få landmænd forsikret.

750 millioner kroner står landbruget til at tabe, fordi de nyligt såede afgrøder er ved at rådne op på markerne i det ekstremt våde efterår. Op mod 600 af de millioner kunne være tilbagebetalt, hvis der havde været tegnet en afgrødeforsikring.

Det fortæller Topdanmark, som lanceret denne forsikringstype i år

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Flere har købt forsikringen, men der er stadig langt igen, før vi kan sige, at alle har den nye forsikring, der er den eneste af sin slags i Danmark, fortæller Monica Diaz, divisionsdirektør for Landbrug og Erhverv i Topdanmark.

Flere vil forsikre sig

Hun kan af hensyn til konkurrencen ikke oplyse, hvor mange forsikringer Topdanmark har solgt, men hun kan sige, at det er færre, end Topdanmark havde håbet på.

- Det er vi selvfølgelig lidt ærgerlige over, især når vi nu ser, at vejret igen giver landbruget store tab. Vi vil gerne gøre, hvad vi kan for at give landmændene tryghed, når de driver deres forretning, siger Monica Diaz.

Produktet er helt nyt, men hun tror på, at flere og flere landmænd vil købe forsikringen, når produktet bliver mere kendt, og fordi vejret nu flere år i træk har givet landbruget store tab. Sidste år var det tørken, der gav landbruget tab.

Forsikringen kan købes nu

Hun håber, at flere landmænd vil overveje at tegne forsikringen for høsten 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har de seneste år set, at mange landmænd må bære store tab på grund af det omskiftelige vejr. Den risiko har vi regnet på og skabt et produkt, som sikrer landmandens indtjening ved udsving i vejret, siger Monica Diaz.

Hun håber, at flere landmænd vil se mulighederne i forsikringen og den tryghed, som den skaber. Landmænd har allerede nu mulighed for at købe forsikringen, så den dækker høsten i 2021. Topdanmark er i gang med at undersøge mulighederne for, at landmænd i foråret 2020 får adgang til at købe en forsikring, som dækker 2020 høsten.