- Der diskes op med pesticidforbud til højre og venstre - for eksempel i roe-marker, hvor der jo for pokker ikke ER nogen bier - hverken honningbier eller vilde bier! Fordi roer høstes før de blomstrer.

Sådan lyder det fra bi-foreningen Plan Bi oven på miljø-ministerens udspil om et forbud af Neonikotinoider i roer. Læs historien fra i fredags HER.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Verden har fået 45 procent flere honningbier de seneste 50 år fortæller foreningen og står uforstående over for ministerens forslag:

- Hvad skal vi med en bestøverstrategi, som handler om at redde honningbier? Den eneste bi-art som vi ved med sikkerhed ikke er truet af udryddelse. Hvorfor skal vi bruge så meget som én linje eller én øre på at redde et husdyr, som ikke er truet - og som oven i købet er en trussel mod vilde bier?, lyder det far Nina Launbøl Hansen, fra Plan Bi.

- På 27 år har vi derimod mistet 78 procent af den flyvende, vilde insektmasse, påpeger hun og antyder dermed, at der skal sættes helt andeledes ind for at redde den vilde insektmasse.