En hel rækker planteværnsmidler bliver i 2020 forbudt, og derfor skal du huske at få ryddet op i midlerne, da der er tale om både anvendelses- og opbevaringsforbud. Listen tæller lige nu 97 midler, men der kan komme flere til, da det blandet andet fortsat er uklart, hvornår Biscaya vil blive forbudt. Blandt midlerne er populære produkter som Reglone, der har brugs- og opbevaringsforbud allerede fra 4. februar 2020. En række andre produkter som for eksempel Saracen, Nuance WG og Pirimor har først skæringsdato senere på året, så her er der stadig mulighed for at få brugt midlerne, inden forbuddet træder i kraft.

rich-media-1
Med KemiTjek app´en kan man hurtigt få svar på, om ens kemi er lovligt eller ej. Forsiden bliver rød, når man scanner et forbudt middel. I dette tilfælde Ally SX, reg.nr. 3-166, som er blevet forbudt i efteråret. Foto: Seges.

Tre grunde

Planteværnsmidlerne bliver forbudt af én af tre grunde. Enten er aktivstoffet er blevet forbudt i hele EU, eller også skifter produktet fabrikant, og der skal laves ny etikette. Endelig kan grunden være, at godkendelsen udløber, og at der fra firmaets side ikke er blevet søgt om godkendelse igen. Husk, at du kan se status for et planteværnsprodukti telefon-appen KemiTjek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her kan man hente listen med de 97 kemiprodukter, der bliver ramt af forbud i 2020.