100 pløjere og deres traktorer og plove leverer hovedunderholdningen til DM i pløjning. Og alle rundt om pløjestævnet vil give de bedste forhold for både pløjere og tilskuere, skriver arrangørerne LandboUngdom Region Øst i en pressemeddelelse.

- Vi vil have styr på alle detaljer, og intet er overladt til tilfældighederne. Så tilskuerne vil helt sikkert få en god oplevelse, så det er bare at møde op, siger Frank Keinicke Nielsen, der er formand for styregruppen bag DM i pløjning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pløjesporten har ligget stille på Sjælland i mange år, men nu er den ved at blive genoplivet. Førstehjælpsindsatsen blev startet i 2015, hvor Region Øst LandboUngdom sidste gang arrangerede DM i pløjning.

- Det stævne startede genoplivningen af pløjning på Sjælland. Det var et fornuftigt stævne dengang på Kragerup Gods, og det gav blod på tanden til at gøre det igen. Vi ved, vi kan løfte

opgaven, og vi går efter at lave et endnu bedre stævne i år, siger Frank Keinicke Nielsen og fortsætter.

- Vi bruger erfaringerne fra 2015 og andre regioners DM-stævner, så vi kan lave det bedste stævne. Der er mange bolde i luften, og det er en stor udfordring, men vi tror på det.

- Hele stævnet er samlet omkring én mark. I øvrigt en dejlig flad mark med fornuftig ensartet jord. Og så laver vi plovkro i en maskinhal i det ene hjørne af marken, siger Frank Keinicke Nielsen, der forventer mellem 1.000 og 2.000 tilskuere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkurrencepløjning handler om at pløje et felt på en mark bedst muligt. Pløjningen foregår både i stubjord og i grønjord, og i hver kategori bliver pløjerne vurderet ud fra 12 forskellige faktorer på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet. Vinderne fra DM kvalificerer sig til VM.

Cirka 100 frivillige vil være medhjælpere til DM i pløjning.