Lyt til artiklen:

To dages pløjemekka i Roslev

00:00
Hastighed: ???x
02:20

Sidste weekend i efterårsferien dyster danske og europæiske pløjere side om side i jagten på trofæerne. Det foregår ved DM og EM i pløjning, som i år afholdes i Roslev den 20.-21. oktober.

De danske deltagere har kvalificeret sig gennem lokale og regionale stævner op til DM, og der vil være kamp til plovfuren blandt pløjerne, det skriver Landboungdom i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når man går blandt deltagerne, så kan man virkelig mærke spændingen. Det er nogle ambitiøse pløjere, som er meget engagerede i pløjesporten, siger Nicklas Rokkjær Jensen, formand i styregruppen for DM og EM i Pløjning 2023.

Også hos værten, Kristian Boel Kjær Østergaard ved Mariesminde Landbrug, ser man frem til dagen:

- Jeg synes det lød som en spændende mulighed, da styregruppen kontaktede mig. Vi vil gerne bakke op omkring de lokale frivillige kræfter, og mange af mine ansatte er medlemmer i Landboungdom, siger Kristian Boel Kjær Østergaard.

Noget for alle

Man behøver hverken være landmand eller pløjer for at opleve denne dag. Selvom deltagerne er specialister i deres felt, kan man som publikum nyde stemningen og spændingen uden at have viden med sig. Der vil under konkurrencen også være guides til stede, som kan besvare de nysgerriges spørgsmål om arrangementet, reglerne og det tekniske.

- Der er noget for enhver, uanset om man selv pløjer eller kommer for at få en oplevelse med venner og familie. siger Nicklas Rokkjær Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge dage vil der på pladsen også være hoppeborg, aktiviteter for børn, maskinudstilling samt mulighed for at købe mad og drikkevarer.

Når pokalerne er overrakt, afrundes arrangementet med en fælles fest for pløjere, frivillige og publikum. Billetter til festen sælges særskilt.

Arrangøren er Landboungdoms Region Viborg, hvor en styregruppe med medlemmer fra alle regionens fem lokalforeninger samarbejder om at skabe et godt event for både publikum og deltagere.