Det er en milepæl, der nås, når noteringen fra på mandag i uge 35 rammer 12 kroner. Det er første gang siden oktober 2013, at afregningen er så højt oppe.

- Personligt havde jeg faktisk forventet, at vi ville nå de 12 kroner tidligere, men en afmatning i salget til Kina i særligt juni og juli satte en stopper for det. At det så sker nu, skyldes vores brede afsætning globalt, hvor vi på et tidspunkt, hvor markederne i Japan og det meste af Asien er prægede af uro, har et setup, der kan reagere hurtigt og udnytte de muligheder, der altid opstår i en periode med uro, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er særligt priserne på skinker og kamme, der har flyttet sig de seneste uger. Bove, nakker, forender og brystflæsk er også løftet i pris, men ikke i samme grad.

- Skinkerne har faktisk haltet prismæssigt hele året i forhold til de andre dele af grisen, men det har rettet sig nu. Samtidig er efterspørgslen på kamme steget, så vi har faktisk en noget balance i priserne nu, end vi tidligere på året, siger Lars Albertsen.

Forklaringen på det fornyede løft i priserne skal findes i Kina. Efterspørgslen fra Riget i Midten er stigende, men det er et marked, der har en meget ujævn rytme.

- Salget til Kina kommer i bølger. Det har det egentlig altid gjort, også på de typiske Kina-varer, men lige nu ser vi en stigende efterspørgsel, og det har løftet vores hjembragte priser generelt, siger Lars Albertsen.

Prisen for søger stiger med 20 øre pr. kg.