Lyt til artiklen:

Noteringen stiger med 20 øre

00:00
Hastighed: ???x
02:39

Danish Crowns grisenotering stiger i den kommende uge med 20 øre til 12,90 kroner pr. kilo. Samtidig falder sonoteringen med endnu 40 øre til 9,80 kroner pr. kilo det skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

I markedsberetningen skriver slagteriet:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er ikke de store ændringer på markedet for grisekød i Europa. Til gengæld er der en lille bedring i eksporten ud af Europa.

- Det er ikke syvmileskridt, vi tager frem, men efterspørgslen er en smule bedre, og samtidig er det på varer, hvor markedet i Europa ikke er prangende, så det flytter tingene i den rigtige retning. Efterspørgslen fra vores traditionelle højprismarkeder er stabil, og vi gør alt, hvad vi kan for at få løftet mængderne yderligere, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Priserne på skinker med ben er stabiliseret den seneste uge, og generelt er der nu igen en god balance mellem udbud og efterspørgsel i Europa.

- Interessen samler sig omkring råvarer til julehandlen, og her spiller det meget ind, hvilke madtraditioner de forskellige lande har omkring julen. Vi skal dog et par uger længere frem, inden detailhandlen over hele Europa for alvor stempler ind med julesortimentet, og så bliver det spørgsmålet, hvor stor købelysten er blandt forbrugerne, siger Mads Stougaard.

Slagtesituationen til jul

Om slagtesituationen til jul meddeler slagteriet, at der bliver travlt på slagtestuerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I ugerne inden jul slagtes der cirka 40.000 grise ekstra: Ringsted med ekstra pauseslagtning cirka 12.000 grise, Horsens med overtid + lørdag d. 09.12 cirka 18.000 grise, og Blans med ekstra timer fredag aften og med lørdag d. 25.11. og 09.12. cirka 10.000 grise.

Der forventes ikke en vægtregulering inden jul.

Der slagtes som normalt i uge 51, mens slagterierne i uge 52 er lukket den 24., 25. og 26. december. Resten af ugen slagtes der med normal kapacitet.

Den 1. januar er der også lukket, men resten af uge 1 slagtes der med normal kapacitet.

Det samme gælder for søernes vedkommende, men her opfordres der til at melde til i god tid i uge 50, 51 og 52, da der kun slagtes tre dage i uge 52, skriver slagteriet.