Abonnementsartikel

Efter mange års arbejde er det nu endelig lykkedes at få godkendelse til at kunne eksportere Kalanchoë-stiklinger af dansk oprindelse til Brasilien.

Landbrugsstyrelsen har i næsten 10 år, i samarbejde med erhvervet, arbejdet på at kunne eksportere stiklinger af Kalanchoë blossfeldiana til Brasilien. Processen har været langvarig, da der inden eksporten, skulle udarbejdes en såkaldt risikoanalyse (PRA) af de brasilianske plantesundhedsmyndigheder, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Risikoanalysen skal klarlægge hvilke plantesundhedsrisici, der kan være for Brasilien, ved at importere de danske stiklinger. Under risikoanalysen, vurderes blandt andet produktionsforholdene og hvilke skadedyr og sygdomme, der kan følge med varen fra Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oplysningerne offentliggørelse i Brasilien, hvorefter eksporten kan indledes. Offentliggørelsen sker indenfor et par uger.

Brasilianske plantesundhedskrav

Den danske plantesundhedsmyndighed, som er en del af Landbrugsstyrelsen, har modtaget de plantesundhedskrav, som den brasilianske plantesundhedsmyndighed stiller ved import af stiklingerne. Der stilles dels krav til at varen følges af et plantesundhedscertifikat og at den er fri for en række skadedyr og sygdomme.

Hvis man vil eksportere danske stiklinger af Kalanchoë til Brasilien, kan man orientere sig om Brasiliens importkrav ved at kontakte Landbrugsstyrelsen.