Abonnementsartikel

Landbruget er fyldt med gode fortællinger om læremestre, ledere og kolleger, der gør en fantastisk indsats - det vil Asmildkloster Landbrugsskole med kåringen af Årets Læreplads sætte fokus på.

Landbruget har en stor tradition for at tage et uddannelsesansvar for unge og dermed også sikre faglært og veluddannet arbejdskraft til erhvervet. Der gøres en kæmpe indsats i Dansk Landbrug for at give den enkelte elev en god solid uddannelse og oplæring, skriver Asmildkloster Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

Mere end 400 forskellige godkendte landbrug uddanner pt. elever fra Asmildkloster Landbrugsskole. Det vidner om, at danske landmænd tager uddannelse af de kommende generationer alvorligt og ikke mindst vidner det om, at de tager et kæmpe samfundsansvar for uddannelse af unge mennesker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrugsuddannelsen har i praksis "Uddannelsesgaranti", uden det dog er noget, landbruget har travlt med at fortælle til de unge eller omgivelserne.

Ifølge Asmildkloster Landbrugsskole har den gode læreplads i landbruget klare og synlige mål for oplæringen af elever, de tager sig godt af deres elever og tager eleverne med i arbejdspladsens sociale liv og ind imellem gør lidt ekstra for den enkelte. God ledelse på landbruget suppleret med prioritering af oplæringen skaber et fantastisk læringsmiljø og gør eleven dygtig og kompetent og fagligt dygtig. Årets Læreplads lever sandsynligvis op til denne beskrivelse.

- Den gode fortælling om den gode læreplads, som fortjener anerkendelse for indsatsen, skal frem i lyset, siger forstander Lars Møgelbjerg Andersen og fortsætter

- Vi hører på Asmildkloster Landbrugsskole de gode historier, og dem vil vi gerne dele med hele verden, og så vil vi være med til at give de læremestre, ledere og kolleger, der gør den gode indsats, et ordentligt klap på skulderen.

Det er skolens elever på Hovedforløb2 EUD og EUX, der kan indstille deres læreplads til kåringen, og mange elever glæder sig til, at de nu får muligheden for både at sige tak og være med til at dele den gode fortælling om Årets Læreplads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kåringen af Årets Læreplads 2019 sker på Asmildkloster Landbrugsskole ved Dimissionsfesten den 27. juni 2019. Med kåringen følger et diplom og en anerkendelse til lærepladsen.