Lyt til artiklen:

SDR. Merrild ved Vildbjerg vinder prisen som Årets Læreplads 2021

00:00
Hastighed: ???x
03:15

Årets læreplads er Sdr Merrild, der ligger ved Vildbjerg.

Det skriver Asmildkloster Landbrugsskole, som hvert år uddeler prisen til en af mere end 400 forskellige godkendte landbrug, der uddanner elever fra Asmildkloster Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrugsuddannelsen har i praksis "Uddannelsesgaranti" uden det dog er noget landbruget har travlt med at fortælle til de unge eller omgivelserne.

Den gode læreplads i landbruget har klare og synlige mål for oplæringen af elever, de tager sig godt af deres elever og tager eleverne med i arbejdspladsens sociale liv og ind imellem gøre lidt ekstra for den enkelte. God ledelse på landbruget suppleret med prioritering af oplæringen skaber et fantastisk læringsmiljø og gør eleven dygtig og kompetent og fagligt dygtig. Årets Læreplads lever sandsynligvis op til denne beskrivelse.

Det er nyudklækket landmand Caroline Madsen der har indstillet sin læreplads til prisen.

I indstillingen skriver Caroline blandt andet;

-Man bliver inddraget i et godt team hvor der er plads til alle. De går op i at være med til at uddanne og lære fra sig, også at lade skoler komme på besøg og lave opgaver om gården. De går ind for at sikre en fremtid i landbruget ved at arbejde med unge mennesker. Man kan altid komme til dem, og de svarer altid på ens spørgsmål. Jacob og Dorit skaber arbejdspladsen som en lille familie hvor det er fantastisk at stå op og gå på arbejde hver dag. " Og Caroline fortsætter; "De går op i at hver enkel medarbejder har det godt. Der bliver også arrangeret firma ture som man altid vil være en del af. På ejendommen bliver man sat ind i sikkerheden og man kommer rundt i de forskellige staldafsnit. Har man en ide er de klar på at lytte og udvikle/prøve det af i besætningen. På ejendommen er det sociale vigtigt og der er 2 pauser på dagen hvor alle er inde og spise sammen hver dag. Til morgenkaffe er der altid nybagte boller. De engagerer sig i ens skoleophold og er villige til at hjælpe. Jacob og Dorit er selv på gården hver dag, hvor de laver de samme opgaver som deres medarbejdere gør. Sdr. Merrild fortjener at bliver årets læreplads fordi de gør så meget for eleven! Det er verdens bedste sted at være elev :-), slutter Caroline Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den gode fortælling om den gode læreplads som fortjener anerkendelse for indsatsen, skal frem i lyset, siger forstander Lars Møgelbjerg Andersen.

- Vi hører på Asmildkloster Landbrugsskole de gode historier og dem vil vi gerne dele med hele verden og så vil vi være med til at give de læremestre, ledere og kolleger der gør den gode indsats et ordentligt "klap på skulderen.

Det er skolens elever på Hovedforløb2 EUD og EUX der kan indstille deres læreplads til kåringen og mange elever glæder sig til at de nu får muligheden for både at sige tak og være med til at dele den gode fortælling om Årets Læreplads.

Med kåringen følger et diplom og en gavecheck til Sdr. Merrild.