Omgivelserne er i sig selv en fryd for øjet. Med frodige marker liggende direkte ned til Limfjorden kan man næsten kun blive forelsket i Peterslund på Mors.

På Peterslund finder man nemlig nogle af fremtidens topsorter, som er lagt ud til afprøvning af Vestjyllands Andel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen tvivl om, at vi har fat i nogle sorter, som performer på et rigtig højt niveau. Derfor har vi også god grund til at have høje forventninger til udbyttet, fortæller produktkonsulent hos Vestjyllands Andel, Claus Jacobsen, og fortsætter:

- Samtidig har vi gode muligheder for visuelt at skelne imellem de forskellige sorter, fordi de står lige op og ned ad hinanden. Eksempelvis kan vi i rapsmarken se højdeforskelle, sygdomsmodtagelighed, skulpe- og sideskudsdannelser, blomstringstid osv. og derved få et godt billede af, hvilke styrker den enkelte sort har.

Også i hvedemarken er der flere spændende sorter at holde øje med til næste sæson.

- Når vi snakker sorter, der er velegnet til tidlig såning, har LG Mocca virkelig vist flaget. Den er en fryd for øjet. Derudover har vi Informer, som er en højtydende sort egnet til alle jordtyper, mens vi i Chevignon ser et højt udbyttepotentiale, i en sort velegnet til middel- og sen såning, forklarer Claus Jacobsen.

Udover raps- og hvede- bliver potentialet i diverse vårbygsorter også afprøvet på Vestjyllands Andels demomarker på Mors. Disse vil blive præsenteret yderligere på en markvandring d. 29. maj, hvor også repræsentanter fra Nordic Seed, Limagrain, Syngenta, Saaten-Union, Corteva, BASF og Bayer Cropscience vil kigge forbi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er flere af de forskellige frø- og planteværnsfirmaer, der kommer til Peterslund med nyheder til den kommende sæson. Og så vil de selvfølgelig øse ud af deres viden, hvor der udover planteavl er mulighed for at snakke både kvæg- og svineproduktion med deres fagfolk, slutter Claus Jacobsen.