Abonnementsartikel

Gården Højvang syd for Fuglebjerg lagde rammer til et bedriftsbesøg, hvor blandt andet fremavl og liniesort i raps var på dagsordenen.

Specialafgrøder - og især løg - er i højsædet hos Hardy Hansen på gården Højvang ved Tornemark syd for Fuglebjerg på Sjælland. Men baggrunden for Agros besøg denne dag er en snak om fremavl af hvede og liniesorten Quartz i raps. Det er et besøg, hvor Holger Lunden, prokurist fra Nielsen og Smith A/S, også deltager. Men tilbage til Hardy Hansen. Han overtog sammen med sin kone gården Højvang i 2009 efter hans svigerfar. Før dette havde han sin egen VVS-forretning, men den solgte han for at blive landmand på fuldtid. Han kommer selv fra en gård, så landbrug var ikke fremmed for ham.

Hardy Hansens svigerfar har haft løg på ejendommen siden 1980, og der var anlæg på ejendommen til at håndtere løgene, som de sidenhen har udvidet og udviklet på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Agro, der udkommer fredag den 10. juni kan du læse mere om produktionen på Højvang, samt mere om fremavl og liniesorten Quartz.

Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.