Vesterkjær vest for Kolding er ejet af 30 årige Søren Schmidt. Ejendommen overtog han efter sine forældre i 2013. På overtagelsestidspunktet drev den fædrene gård 350 hektar med en mindre besætning af slagtesvin. I 2013 flyttede Søren Schmidt til en tilhørende ejendom tæt på fødehjemmet. Ejendommen blev tilkøbt i 2007.

- I 2013 kom jeg for alvor ind i det og har efterfølgende været ude at leje mere jord, overtaget nogle af de gamle forpagtninger, som min far havde og har selv været ude og indgå nye, fortæller Søren Schmidt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han ejer i dag omkring 80 hektar, resten er forpagtninger og pasningsaftaler. I alt driver han knap 800 hektar, hvoraf de 130 hektar er pasningsaftaler.

En væsentlig detalje i teamet på Vesterkjær i forhold til andre bedrifter er, at ejer og driftsleder begge er 30 år.

Andre steder er sammensætningen af bemandingen oftest med en større aldersforskel og erfaring. Hvordan imødegår Søren Schmidt og Rasmus Ravn, at de begge er jævnaldrende, svarer de på i Agro, der udkommer i dag fredag den 11. december. Læs også mere om selve driften af Vesterkjær. Du kan læse den gratis på agrologisk.dk ved at klikke her: