Abonnementsartikel

Ved at samarbejde med Versatile vil Kubota være klar med traktorer over 200 hestekræfter i slutningen af året.

For en måned siden vidste den canadiske traktorproducent, Versatile, den nye Nemesis-serie, som dækker effektområde fra 175 til 210 hestekræfter.

Nu har Kubota og Versatile offentliggjort et nyt samarbejde, hvor Versatile vil leverer traktorer til Kubota på blandt andet det europæiske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Versatile Nemesis serien forventes først på det amerikanske marked til august 2019, og der er tale om et helt nyt segment for Versatile. Foto: Versatile.

Allerede i slutningen af 2019 forventer Kubota at kan vise den nye modellinje - formentligt på Agritechnica 2019.

Cummins og ZF

Indholdet i Versatiles Nemesis-serie er en 6,7 liters Cummins Stage V QSB-motor samt en ZF powershift transmission. Versatile fortæller dog, at der allerede nu er planer om en ZF trinløs gearkasse i traktorserien, og man er klar til næste trin, som bliver en 250 hestekræfter topmodel.

På den måde kan Kubota med ét slag gå fra den nuværende topmodel på 175 hestekræfter og ende på 250 trinløse hestekræfter inden året er omme.

Fremtidsudsigter

Samarbejdet med Versatile giver også Kubota en større mulighed for at komme ind på det Nordamerikanske marked, som producenten har nævnt ved flere lejligheder, er ét af de næste områder man vil satse på. Kubota er allerede godt repræsenteret i Nordamerika, men det er primært i segmentet under 100 hestekræfter og især indenfor plæneklippere og små-traktorer.

Om fremtiden også vil omfatte Kubota-traktorer i knækstyret bælte- og hjul-traktorer, er endnu uvist.