Ministeren er på tur rundt i landet for at tage pulsen på dansk landbrug nu og her og gør stop i Søften mandag den 12. november.

På mødet får landmænd i Region Midt mulighed for at møde Jakob Ellemann-Jensen ansigt til ansigt og høre hvilke tanker han og regeringen gør sig omkring landbrugserhvervet nu og her, hvordan han ser fremtiden for erhvervet og ikke mindst får landmændene mulighed for selv at stille spørgsmål til ministeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Dem er der helt sikkert en del af, siger formanden for DLMØ Jens Gammelgaard. Mange landmænd føler sig klemte oven på den tørre sommer, efter den sparsomme tørkehjælp og med truslen om svinepest og udsigten til Brexit hængende over hovedet som dystre skyer.

Oppositionens højlydte krav om øget klimaindsats fra landbrugets side er også noget landmænd spekulerer over. På mødet har Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen selskab af formanden for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild og kommunikationsdirektør Christian Hüttemeier, så der er lagt op til kvalificeret diskussion og saglige svar. Ikke mindst vil der være brugbar viden at hente i forhold til både det vigtige Folketingsvalg og et EU-valg i 2019. Landmænd fra 12 landboforeninger og 3 Familielandbrugsforeninger i Region Midt er inviterede.