Abonnementsartikel

Landbrugsstyrelsen melder om fremgang i sagsbehandlingen.

Landbrugsstyrelsen har fremlagt en opgørelse over sagsbehandlingen. Blandt andet melder styrelsen om fremgang på flere områder.

I en meddelelse fremgår følgende.

- Vi har god fremgang i sagsbehandlingen. Blandt andet på økologisk arealtilskud 2017, hvor vi har afsluttet alle tilsagnssager og udbetalt 94 procent af udbetalingssagerne. På miljøteknologi i svine- og kvægstalde fra 2016 har vi nu afsluttet 97 procent af tilsagnssagerne, og på etablering af løsdrift i farestalde 2016 mangler vi at give få tilsagn, før vi kan afslutte sagsbehandlingen. På økologisk investeringsstøtte 2016 mangler vi at give få tilsagn, hvorefter vi vil kunne afslutte hovedparten af alle tilsagnssagerne på ordningen.

Stort antal høringer

Og styrelsen tilføjer følgende om arbejdet med sagsbehandlingen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har siden nytår med tilførslen af flere ressourcer til projekttilskudsområdet truffet afgørelse i 41 procent af de udbetalingssager, som blev overført fra 2017 til 2018, og vi har påbegyndt sagsbehandlingen på 99 procent af de resterende sager. En væsentlig forklaring på, at vi desværre ikke har afgjort endnu flere udbetalingssager til projektstøtte, har været et uventet stort antal høringer. Således har det været nødvendigt at hente oplysninger hos ansøgeren i mere end hver fjerde sag. Vi har derudover været nødt til at bede om yderligere oplysninger i halvdelen af de sager, hvor investeringen var i udbud. De mange høringer forlænger desværre sagsbehandlingstiden.På tilsagn har vi afgjort ca. 93% af de overførte sager fra sidste år, og der resterer nu få sager, der kan blive til tilsagn. Sideløbende med, at vi giver de sidste tilsagn, meddeler vi afslag i de resterende sager.