Abonnementsartikel

Landboforeningen LHN i Tinglev kom stærkere ud af 2017 via et stærkt driftsmæssigt cash-flow og en flot gældnedbringelse og med en gedigen solvensstigning.

-I lighed med en række kolleger i DLBR (Dansk Landbrugsrådgivning) måtte vi notere en omsætningstilbagegang i 1. halvdel af 2017. Selvom vi reagerede hurtigt med en tilpasning af en række omkostninger, nåede vi ikke helt i mål og vi kommer derfor ud af 2017 med et regnskabsmæssigt underskud på 160.000 kroner., udtaler LHN's direktør Tage Hansen.

Det ændrer dog ikke på det faktum, at LHN samlet set kommer styrket ud af 2017.

- Vi har investeret kraftigt i ny teknologi og står derfor stærkt på den front nu, vi har haft et stærkt cash-flow fra selve driften, hvilket betyder, at vi ekstraordinært har kunnet nedbringe vores gæld betragteligt samtidig med at vores soliditet er vokset fra 33 til næsten 37 procent, siger Tage Hansen. -2. halvår af 2017 blev det omsætningsmæssigt bedste andet halvår i mange år og vi står derfor stærkt ved indgangen til 2018.

Nye områder

I 2017 har vi igen kunnet byde en række nye kunder og nye forretninger velkommen. På trods af det faktum, at der det senest år er blevet 10 procent færre fuldtidslandbrug, har vi øget vores antal af landbrugsregnskaber. Også antallet af kunder i LHN Planteavl og Økologi er fortsat med at vokse. I 2016 voksede det areal, vi rådgiver på med 10 procent. I 2017 er stigningen næsten lige så stor.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

2017 blev året, hvor der langt om længe kom bedre priser til vore landmænd. Mange kunne dermed påbegynde at fylde huller op på især bankgæld og kassekredit, som var opstået i den snart 10 år lange krise. Det var et dejligt pusterum.

- Desværre ser 2018 ikke helt så positivt ud, om end de første prognoser heldigvis allerede er gjort til skamme. Så lad os nu se om ikke det retter sig noget igen. LHN's 35 dedikerede medarbejdere har i hvert fald fuld fokus på at skabe bedre bundlinje hos hver eneste af vores kunder, fortæller Tage Hansen.