Torsdag d. 2 November afholdes kernemajsdag hos en af Danmarks dygtigste og mest erfarne kernemajsavlere, Jørgen Gram, Ankergaard ved Gabøl. I marken kan man høre om Jørgen Grams mange erfaringer med kernemajs - lige fra dyrkning til formaling, opbevaring samt om fodring af svin med kernemajs.

Der sættes blandt andet fokus på et nye biologiske bejdsemiddel, som coates udenpå på den almindelige bejdsning, og kan også coates på en Mesurol-bejdsning. Bejdsningen indeholder to ingredienser, en bakteriestamme og et sukkerstof. Sukkeret bidrager til at der udvikles flere siderødder, og bakterien hjælper med fosforoptagelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En øget fosforoptagelse er grundstenen i den biologiske bejdse. Rodvæksten øges og planterne bliver mere modstandsdygtige overfor tørke og sygdomsangreb. Standfastheden styrkes og de får en bedre stay-green. Alt i alt giver den biologiske bejdse en mere robust plante med et forbedret udbyttepotentiale. I høst 2017 afprøves det nye middel i både landsforsøg samt i storparcelforsøg. Et af dem ligger lige ved siden af majs-demoen hos Jørgen Gram.

Maskindemonstration

På kernemajsdagen ved Gabølhedevej vil der blive høstet med en John Deere rotormaskine, hvis vejret tillader det.

Semler Agro fremviser Väderstadt Tempo-majssåmaskine, som er brugt til at tilså demo-og forsøgsmarken hos Jørgen Gram.

Dalbo, Köckerling og Lemken vil give deres bud på effektiv nedmudlning af majsstubben. Köckerling giver også deres bud på effektiv stubbehandling med den opdaterede Vector-dybdeharve. Derudover fremvises en af de tungste discharven på markedet: en seks meter Köckerling Rebell Profiline harve med 62 centimeter disc og en total vægt på 8,6 ton.

Lemken vil køre med den meget kraftige Karat 9 stubharve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dalbo fremviser en knivtromle.

Maskindemnonstrationen afvikles under kyndig vejledning af maskinkonsulent Erik Nissen.