Abonnementsartikel

Udenlandske tyve tog store hestekræfter i brug, da de stak af med pengeskab fra købmanden i Borbjerg i det vestjyske.

Man har før set traktorer blevet brugt i rambuktyverier mod banker og guldsmede, men sjældent mod en købmand, men klokken lidt i 1 natten til onsdag den 26. april fik politiet melding om, at en Claas-traktor var braget gennem muren hos Spar-købmanden i Borbjerg i det vestjyske, det skriver TV MidtVest.

- Vi sendte hurtigt flere patruljer afsted, og heldigvis havde vi tilfældigvis også en helikopter i luften på det tidspunkt, fortæller vagtchef Anders Olesen hos Midt- og Vestjyllands politi.

Patruljevogn fik kontakt

I første omgang stak tyvene af med et pengeskab i en mørk Citroën varevogn. Men ved Mogenstrup fik en patruljevogn, som var tilkaldt fra Skive, kontakt med tyvene.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Mens patruljen vendte for at sætte efter tyvene, blev gerningsmændene så befippede, at de kørte galt, siger Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Helikopter og hunde

Tyvene flygtede fra bilen til fods, mens en helikopter, som tilfældigvis var på øvelse, blev inddraget i eftersøgningen af de flygtende mænd.

- Takket være helikopteren og særdeles dygtige hundepatruljer, lykkedes det at finde de to mænd i et vådområde henholdsvis klokken lidt over 2 og kl. 5.30. Vi har en formodning om, at der kan være en tredje medskyldig, fortæller Anders Olesen.