Abonnementsartikel

Fremtiden vil byde på både små, fleksible robotter og store maskiner langt over 500 hestekræfter, vurderer Agcos topchef.

Det tyske DLG-magasin Agrifuture har spurgt Agco-topchef Martin Richenhagen om, hvordan han ser fremtiden for verdens fødevareproduktion og det afledte marked for landbrugsmaskiner.

Den erfarne Agco-topchef ser ifølge Agrifuture en lysende fremtid for maskinbranchen og landbruget.

- Verdens befolkning vokser. Kosten i udviklingslande vil ændre sig og proteinforbruget ventes at stige, siger han.

På den anden side ser han en tendens til at mange andre lande lægger vægt på dyrevelfærd og sunde fødevarer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Teknologi

- Det betyder, at jeg tror på en spændende fremtid for professionelle landmænd understøttet af teknologi til præcisionslandbrug. Landmænd og branchen med den understøttende teknologi står over for en kæmpe udfordring, fordi det bliver nødvendigt at producere dobbelt så mange fødevarer i løbet af de næste 20 år. Og oven i det, vil efterspørgslen stige efter bioenergi fra landbruget, vurderer Martin Richenhagen ifølge Agrifuture.

To spor

Udviklingen af landbrugsmaskiner vil ifølge Martin Richenhagen følge to meget forskellige spor:

- I fremtiden vil vi se mindre, fleksible robot-enheder, som arbejder sammen. Men også maskiner langt over 500 hestekræfter, som bliver lettere i kraft af mere moderne komponenter og materialer.

Markedsføring

Martin Richenhagen vurderer også, at der i mange lande er behov for at oplyse befolkningen om fødevareproduktion.

- Markedsføring af landbrugserhvervet og alle dets aspekter skal være meget stærkere. Vi har for eksempel i Tyskland en befolkning, som forstår mindre og mindre af landlivet, siger han.

Martin Richenhagen mener derfor, at den tyske landbrugsorganisation, DLG, har en vigtig rolle at spille og bør gøre mere for at oplyse befolkningen.

- Vi bør ikke overlade den debat til NGO'er. Vi bør hurtigt tage fat sammen, siger han.