17 pløjere stillede lørdag morgen klar til start, da Holbæk-Odsherred Landboungdom afholdte pløjestævne lidt uden for Mørkøv.

De 17 deltagere var opdelt i tre grupper, hvor der blev dystet om at pløje flest point op af jorden inden for veteranplove, vendeplov og standard plove med fem veteraner og 12 landboungdoms-pløjere. Fem med vendeplov og 12 med standard plove.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landboungdom fortæller, at på trods af konkurrence-punktet emmede dagen af hjælpsomhed, gode råd og drillende kommentarer mellem deltagere, dommere og publikummer.

Teampløjning

Foruden de 12 traktorer med standard plov, så var der en enkelt traktor der skilte sig lidt ud. Den havde nemlig to chauffører. Jakob Staunskær og Lone Skibstrup stillede op i disciplinen teampløjning, her skal man deles om tiden bag rattet.

- Jeg kan ikke helt huske hvem der fik ideen, men den opstod vidst som en joke til en Landboungdomfest tidligere i år, fortæller Jakob Staunskær.

- Min veninde Rikke og jeg havde snakket om, at der manglede kvinder i pløjning, men jeg havde jo hverken erfaring eller udstyr, så Jakob tilbød vi kunne gøre det sammen. Aldrig har jeg snakket så meget om pløjning og træsko til en fest, fortæller Lone Skibstrup.

Hun fortæller, at dagen gik rigtig godt:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes faktisk det gik rigtig godt, Jakob var godt til at forklare mig hvordan jeg skulle gøre, og hvad jeg skule være opmærksom på. På forhånd havde vi taget en aften med teori, så jeg vidste hvad der skulle ske og så øvet i to til tre dage med traktor og plov, så jeg lige kunne få opfrisket, hvordan det var at side bag rattet i en traktor. Jakob havde faktisk forberedt mig så godt på forhånd, at jeg ikke følte mig som en ny pløjer, ud over, at jeg er alene pige på dagen bag rattet i en traktore.

Jakob Staunskær fortæller også, at Lone Skibstrup klarede det rigtig godt.