Da Hjallerup Maskinforretning for første gang så dagens lys i 1928, var der ikke mange, der havde kunnet forudse, at virksomheden i 2017 ville dække fire adresser og hele Nordjylland. Det er dog ikke desto mindre tilfældet i dag, hvor Hjallerup Maskinforretning ud over hovedkvarteret i Hjallerup har afdelinger i Hjørring, Støvring og Aars. Indtil for ganske nyligt var der faktisk endnu en afdeling, men den er lukket ned i dag.

Hos Hjallerup Maskinforretning har de altid haft et godt ry for at kunne skaffe hvad som helst, man kunne have brug for i landbruget. Og det kan man bestemt stadigvæk, for selvom Hjallerup Maskinforretning i dag er en moderne virksomhed, så er rødderne ikke glemt. Ingen opgave for lille, ingen opgave for stor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en væsentlig del af vores DNA. At man kan komme til os og få hjælp, sparring og udstyr til at løse de udfordringer, man som landmand står overfor. Uanset størrelse er vi klar til at hjælpe, og det er vi også i fremtiden. Vi glemmer ikke vores rødder, selvom vi driver en moderne virksomhed, siger Morten Bordvik, administrerende direktør for Hjallerup Maskinforretning.

Hjallerup Maskinforretning har haft sine udfordringer før i tiden. Da den nye direktør Morten Bordvik kom til, var virksomheden i knæ efter en række kedelige sager.

En ny start

Men en ny bestyrelse bestående af folk med indsigt i både marked og landbrug blev dannet, og kort tid efter blev Morten Bordvik ansat som direktør. Efter ganske kort tid blev salgsdirektør Kurt Harbo ansat, og sammen har de to direktører stået i spidsen for et turnaround, og pilen peger i den rigtige retning, for den Nordjyske forretning.

- Vi har arbejdet benhårdt på at sikre forretningens fremtid. Det har krævet masser af hårdt arbejde, men jeg synes vi er kommet rigtigt langt, siger direktør i Hjallerup Maskinforretning, Morten Bordvik.

Omorganiseringen af forretningen er stadig i fuld fart. For ganske nyligt blev planen for fordelingen af Agcos mærker meldt ud. Fordelingen betyder, at hovedafdelingen i Hjallerup fremover skal forhandle Fendt og Valtra. Dermed bliver forhandlingen af Massey Ferguson, som Hjallerup Maskinforretning ellers har været kendt for i en årrække, flyttet ud til andre afdelinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har lovet Agco, at vi gør hovedkvarteret grønnere end grønt, så det gør vi selvfølgelig, siger Morten Bordvik.

Som sagt, så gjort. I løbet af foråret vil Hjallerup Maskinforretnings udseende ændre sig markant. Facaden vil ikke længere være hvid og rød, men ændre sin fremtoning.

Massey Ferguson er placeret i Hjørring, mens fordelingen i Hjallerup Maskinforretnings afdelinger syd for Limfjorden placerer Fendt i Aars og Massey Ferguson i Støvring.

Nye tanker

Fordelingen af forhandling af Agcos mærker er ikke de eneste forandringer, Hjallerup Maskinforretning lancerer for tiden. I løbet af efteråret blev et nyt brugtkoncept lanceret for at sætte større fokus på salg af brugte maskiner. Derfor blev en hel maskinhal dedikeret til de brugte maskiner.

- Vi ved, at hvis vi præsenterer de brugte maskiner rigtigt, så sælger de bedre. Derfor har vi samlet brugte maskiner fra alle afdelinger under et tag, og sørger for, at de præsenterer sig godt. På den måde er det vores opfattelse, at vi får solgt mere af det brugte, og samtidig vist det ordentligt frem, siger Morten Bordvik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er ikke kun på brugt-siden at Hjallerup Maskinforretning tænker nyt. Også måden at tænke maskinpark arbejder de med. For ganske nyligt præsenterede Hjallerup Maskinforretning et nyt koncept med operationel leasing. Hjallerup Maskinforretning Leje - eller bare HML. Konceptet er baseret på en fast pris og et fast forbrug på en given maskine. I første omgang traktorer og mejetærskere. Og det forventer de sig meget af i den Nordjyske maskinforretning.

- For os er det her en ny, og anderledes måde at sikre, at vores kunder har det udstyr de skal bruge for at kunne drive enten deres landbrug eller deres maskinforretning. Som udgangspunkt er det rart at kunne tage et tilbud om operationel leasing med i banken og vide, at udgifterne holder sig på et givent niveau. Vi kan i hvert fald se et stort potentiale i det, siger Morten Bordvik.

Og Hjallerup Maskinforretning stopper ikke der. Et nyt koncept med full-line maskinpark.

- Vi er ved at regne på muligheden for at tilbyde vores kunder en fuld maskinpark. Gennem Hjallerup Maskinforretning Leje vil kunderne have et fuldt overblik over, hvilke udgifter de har på maskinparken. Så kan den eksisterende maskinpark realiseres og udgifterne overfor banken vil være meget synlige, siger Morten Bordvik.