De fire årtier, der er forløbet, siden Agromek blev skabt i 1975, beskrives med modeltraktorer og -maskiner i hal H på Agromek.

Her har Mosegaarden Modeltraktorklub en udstilling med tre spor, som viser henholdsvis høstmaskiner, såbedsmaskiner og græsmaskiner. De tre spor bevæger sig årti for årti frem mod modeller af nutidens labdbrugsmaskiner, og alt i udstillingen er størrelsesforholdet 1:32.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er en udstilling, som ifølge folkene framodeltraktorklubben imponerer mange besøgende.

- Nogle fortæller, at de har kørt med den ellerden maskine, og vi oplever, at folk gerne vil snakke.

25 medlemmer

Mosegaarden Modeltraktorklub består af 25 medlemmer, hvoraf de 10 er aktive.

Medlemmerne huserer på et 180 kvadratmeter stort kornloft ved Ejstrupholm, hvor de bygger landskaber, gårde og maskiner - alt i størrelsesforholdet 1:32.

- Og så har vi den regel, at alle maskiner skal findes i dansk landbrug, siger Ivan Jørgensen fra modeltraktorklubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at mange arbejder på at genskabe en bestemt ejendom eller maskinstation med den maskinpark, der passer til.

Socialt samvær

En stor del af klublivet handler ifølge Ivan Jørgensen om at skabe kontakt til folk og steder, hvor man kan få fat i de ting der skal bruges for at skabe de autentiske miljøer og maskiner.

- Men også det sociale samvær spiller en meget stor rolle. Det står meget højt, supplerer klubkammeraterne Jan Larsen, Torben Roed og Erik Rasmussen.