Abonnementsartikel

Syv landbrugsskoler skal dyste om at have de bedste pløjeteams og heppekor.

LandboUngdom har i flere år inviteret landbrugsskolernes grundforløbseleve og EUX elever til Skole DM i pløjning, endda med stor succes.

- Som et nyt tiltag har vi i år inviteret skolerne til at komme med deres pløjeteams og træne torsdag eftermiddag forud for Skole DM, og det har seks skoler taget i mod, fortæller Flemming Thorsager, ansvarlig for LandboUngdoms Skole DM og næstformand i landspløjeudvalget.

- Vi er utrolig glade for den store opbakning, vores nye tiltag har fået. Vi har lavet et program, hvor skolepløjerne træner torsdag eftermiddag, og så kommer der et par unge pløjere torsdag aften og fortæller om deres erfaringer med pløjning. Dermed får eleverne et indblik i, hvordan man starter med at pløje, og hvad det kan føre til på internationalt plan i fremtiden, forklarer Flemming Thorsager, som glæder sig til at tage imod de unge pløjere og håber, at de vil få smag for pløjesporten, så de stiller op næste år enten som teampløjer eller individuel pløjer.

300 elever

Udover skolernes pløjeteams bliver der en konkurrence for skolernes øvrige elever, hvor de dels skal dyste om at være det bedste heppekor, svare rigtigt på en quiz med 20 spørgsmål samt deltage i nogle aktiviteter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er nyt, at vi har nogle flere aktiviteter til heppekorene, som skal kæmpe om et nyt vindertrofæ. Der kommer cirka 300 landbrugselever fra de syv skoler, som er Agroskolen, Bygholm Landbrugsskole, Landbrugsskolen Sjælland, Grindsted Landbrugsskole, Nordjyllands Landbrugsskole, UCH center for jordbrug Lægaard og Asmildkloster Landbrugsskole, fortæller Flemming Thorsager.

Ni km snor

I weekenden fik en flok entusiastiske frivillige målt alle pløjefelterne op, furet op med markeringsfurer til alle pløjestykker og sat hegn omkring pløjefelterne.

- Det blev til flere hundrede pæl, der skulle sættes i jorden og ni km snor til hegnet, så de er klar, til stævnet starter fredag den 28. oktober, fortæller Flemming Thorsager.

- Trods regnbygerne var der godt humør, og opsætningen gik over al forventning. De fremmødte var motiverede og klar til at gøre en fantastisk indsats. Det var impone-rende at se, hvordan alle gik til opgaverne med stor iver, fortæller Flemming Thorsager.

Landboungdom er nu klar til de 97 pløjere, der kommer i weekenden. Der er 41 LandboUngdoms pløjere, 45 veteranpløjere og 11 skoleteams.

Derudover kommer der lørdag seks kommunale politikere, som skal dyste i pløjningens kunst.