Danish Crown sænker svineprisen med 20 øre, mens noteringen for søer dykker med 40 øre.

Markederne er generelt ved at stabilisere sig, men et stort udbud af slagteklare grise over hele Europa ? specielt i Tyskland og Spanien ? giver pres på priserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er megen uro i specielt Tyskland, hvor det femtestørste slagteri er gået i betalingsstandsning og derfor slagter mindre end normalt. Det skaber yderligere søgang i et i forvejen uroligt marked, fordi nogle af de slagterier, der nu pludselig har ekstra grise til slagtning, er tvunget til at afsætte større mængder ferskt kød end normalt, fortæller Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Skinker, forender, bove og kamme er fortsat under pres. Nakker er nu helt ude af sæson i Europa, men sælges fortsat ganske godt andre steder i verden. Markedet for brystflæsk er til gengæld stabilt med en god og konstant efterspørgsel.

- Lige nu ser vi ret store udsving i priserne for de forskellige produkter fra marked til marked. Det er meget typisk et udtryk for, at nogle varer skal finde nye veje fra slagterierne til kunderne, hvorpå priserne vil stabilisere sig, siger Søren Tinggaard.

Afsætningen til landene udenfor Europe er fortsat god med et stabilt salg til både Japan og Kina.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen på svin fra 70-89,9 kg er hermed 10,00 kroner pr. kg og 6,90 kroner pr. kg for søer over 129,9 kg.