Danmarks fjerdestørste forsikringsselskab Alm Brand som ifølge virksomhedens egen årsrapport har en markedsandel blandt landtmænd på omkring de 30 procent, har udsendt deres årsrapport for regnskabsåret 2015.

Alm. Brand har desuden en anden forbindelse til landbruget gennem bestyrelsesformand Jørgen Hesselbjerg Mikkelsen, som ud over selv at være gårdejer, også er bestyrelsesformand for Danish Agro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge koncernens årsrapport, er regnskabet bedre end forventet.

Koncernens resultat

Alm. Brands samlede resultat blev et overskud på 652 millioner kroner før skat, hvilket er lidt bedre end senest forventet. Resultatet fordeler sig med et overskud på 1.001 millioner kroner fra de fremadrettede aktiviteter, mens aktiviteter under afvikling gav et underskud på 349 millioner kroner.

1,50 kroner pr. aktie

Bestyrelsen indstiller, at der udbetales et ordinært udbytte på 1,50 kr. pr. aktie samt et ekstraordinært udbytte ligeledes på 1,50 kr. pr. aktie. Dette svarer til et ordinært udbytte på 260 mio.kr. samt et tilsvarende ekstraordinært udbytte.

Herudover forlænges det eksisterende aktietilbagekøbsprogram frem til ultimo februar 2017 og forhøjes med 100 mio.kr., så det herefter udgør op til 400 mio.kr.

Forhøjelsen af aktietilbagekøbsprogrammet er betinget af Finanstilsynets godkendelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samlet betyder det, at Alm. Brand på basis af resultaterne for 2015 udlodder 920 miillioner kroner. Den samlede udlodning udgør 174 procent af årets resultat.