Abonnementsartikel

Krone Big X 580 med 10 rækket majsbord er netop nu på vej rundt i Jylland på demo-tur.

I løbet af majssæsonen 2015 tager den danske Krone-importør, Brøns Maskinimport, rundt i Jylland på demo-tur med den nye Big X-serie fra Krone.

Serien strækker sig over fire modeller med effekt fra 480 til 630 hestekræfter, hvor af to af modellerne først får officiel premiere på Agritechnica 2015 til november i Hannover.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den anden største model i serien, Big X 580 er netop kommet til Danmark, hvor Brøns Maskinimport tager på den demo-tur rundt i Jylland - og finsnitteren har allerede taget de første mange hektar i Sønderjylland.

- Vi kører hver dag i majsen, og vi rykker lige så stille mere og mere nordpå eftersom majsen bliver klar op igennem Jylland, fortæller Claus Fey, produktspecialist hos Brøns Maskinimport.

Smal indføring for bedre flow

Krone fortæller, at omdrejningspunktet for udviklingen af den nye finsnitter var et perfekt afgrødeflow.

Derfor er der udviklet en mindre snittecylinder til de nye Krone finsnittere på 650 millimeter i bredden i stedet for den 800 millimeter brede indføring, som de øvrige Krone finsnittere kører med.

Efter mange forsøg og undersøgelser fandt Krone frem til, at det optimale forhold mellem snittecylinder og motorkraft ligger på cirka en hestekræft pr. millimeter snittecylinder med 25 procent afvigelse til hver side.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden den nye 650 millimeter brede snittecylinder, så er det muligt at ændre højden på forakslen, så afgrøde-flowet bliver mere lige til snittecylinderen.

Afhængigt af hvilke forhjul, som monteres på finsnitteren, så kan højden indstilles ved hjælp af det excentrisk beslag, som forhjulene monteres på. Dermed kan finsnitteren tilpasses afgrøde-flowet fra pickup og majsbord.

Dermed kører demo-finsnitteren også rundt med 42 tommer forhjul.

Meget ekstraudstyr

Den Krone Big X 580 som kører i Danmark er både udstyret med udbyttemåler og NIR-sensor for registering af fugtigheden og dermed kan tørstoffet udregnes.

- Finsnitteren er udstyret med en 28 kniv snittecylinder med mulighed for snitning af materialet fra fire til 22 millimeter, fortæller Claus Fey, som også påpeger den 144 tands cracker, hvor snitteren med dette setup kan lave en lang snittelængde, og stadig cracke kerne optimalt.