Weekendvejret har været med landmændene, og de har formået at udnyttet det til fulde. Ifølge DLGs høstbarometer er to tredjedele af årets høst nu i hus.

- Landmændene har kørt på fuldt blus i de her dage, og med sol og vind har forholdene været optimale. Det er overordnet en god høst, siger Mogens Frederiksen, der er direktør med ansvar for kornområdet i DLG.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedst med øst på

På landsplan er der pr. 23. august høstet 68 procent af afgrøderne, men det dækker over geografiske forskelle, for i det østlige Danmark mangler der ikke ret meget, hvorimod der i Nord-, Vest og til dels Østjylland mangler næsten halvdelen.

Tilfredsstillende

Mængdemæssigt tegner det til en tilfredsstillende dansk høst, så igen i år vil vi i Danmark have et pænt overskud af korn til eksportmarkederne. Kvalitetsmæssigt ser kornet også godt ud.

- Det er gode og sunde varer, og rapsen har et flot olieindhold. Den gode kvalitet skyldes godt høstvejr, men ærgerligt, at vi skal se faldende proteinniveauer i danske afgrøder, som fortsætter nedad igen i år, understreger Mogens Frederiksen.

Han forventer, at den samlede danske høst vil være i hus efter en lille uge med stabilt høstvejr. De afgrøder, der primært mangler, er vårbyg og vinterhvede.

Høstbarometer

DLG har i år udviklet et høstbarometer, der giver en indikation af, hvor langt landbruget er med høstarbejdet. DLG modtager næsten halvdelen af det indleverede korn og raps i Danmark, og de indvejede afgrøder kan derfor bruges som indikator for, hvor langt de danske landmænd er i arbejdet med at få høsten i hus. Høstbarometret bliver ajourført flere gange om ugen.