- I DLG, hvor vi forventer at modtage næsten halvdelen af den indleverede danske kornhøst, kan vi se, at de mest sydlige egne er kommet længst, men at det nordlige Jylland nu også begynder at have afgrøder, der er klar, siger Mogens Frederiksen, der er direktør med ansvar for kornområdet i DLG. Han vurderer således, at kornhøsten er i fuld gang.

Kornhøsten i år er nok to til tre uger senere end sidste år, fordi foråret og første del af sommeren har været en tand køligere end i 2014. Afgrøderne står nu rigtig godt efter en vækstsæson, som planterne har draget fordel af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udbytterne i vinterbyggen, der næsten er i hus på landsplan, ser pæne ud, og i nogle landsdele ligger den fem til ti procent over normalen, siger Mogens Frederiksen, der også kan fortælle, at høsten af vinterhvede og vinterraps nu er gået i gang en del steder.

- Grundlæggende ser afgrøderne på markerne meget fine ud, idet vækstbetingelserne har været gode, og det bliver spændende at se, hvordan afgrøderne reagerer på den manglende varme, siger direktøren.

Høstbarometer

DLG har i år udviklet et høstbarometer, der giver en indikation af, hvor langt landbruget er med høstarbejdet.

DLG modtager næsten halvdelen af det indleverede korn og raps i Danmark, og de indvejede afgrøder kan derfor bruges som indikator for, hvor langt de danske landmænd er i arbejdet med at få høsten i hus.

Pr. 7. august er barometret på ni procent.