Abonnementsartikel

Antallet af svineproducenter, der får gult kort for overforbrug af antibiotika, har siden januar allerede overhalet antallet for hele sidste år, det skriver dr.dk.

Sidste år indførte Fødevarestyrelsen nye grænser for, hvor meget antibiotika der må anvendes i svineproduktionen, og svineproducenterne har svært ved at overholde de nye grænser. Det skriver dr.dk.

Danmarks Radio fortæller, at der siden januar er uddelt 47 såkaldte gule kort til svineproducenter, der bruger for meget antibiotika. Til sammenligning blev der uddelt 31 gule kort i løbet af hele 2014.

At der er blevet uddelt flere gule kort, er en god ide, mener Hans Jørgen Kolmos, der er professor i klinisk mikrobiologi på Odense universitetshospital.

- Det er udtryk for, at myndighederne nu har fået øje på problemet og er begyndt at tage tingene alvorligt og udnytte de redskaber, de har i hånden, siger han til dr.dk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han mener desuden, at antibiotikaforbruget i dansk landbrug skal endnu længere ned.

- Der er allerede i dag landmænd, der kan producere med 10 procent af det gennemsnitlige antibiotikaforbrug. Det er der allerede i dag gode landmænd, der gør. Og det bør alle lære at kunne, siger Hans Jørgen Kolmos til dr.dk.

Ifølge Danmarks Radio mener professoren, at forbruget skal reduceres med 90 procent, hvis man vil sikre sig mod udbredelsen af resistente bakterier.