Da Maskinbladets PowerGear i efteråret 2014 kunne fejre sit 25 års jubilæum, blev det markeret med et brag på Agromek 2014, hvor vi satte gang i den store PowerGear-konkurrence, hvor førstepræmien var et års forbrug af PowerGear-traktoren: En Claas Axion 830 Cmatic i speciallakering og med meget ekstraudstyr.

Andenpræmien var en tur til 24 timers racerløbet i Le Mans, Frankrig sammen med et besøg på Claas-traktorfabrikken, som ligger i samme by. Tredjepræmien var en tur til Claas' hovedkvarter i Harsewinkel, Tyskland, hvor produktionen af Jaguar-finsnittere, mejetærskere og Xerion-traktorer finder sted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To hold til Frankrig

Tredjepræmien blev dog lavet om, så både de heldige vinder af anden- og tredjepladsen kunne spænde sikkerhedsbæltet i en flyvemaskine og sætte kursen mod Le Mans, og det 24 timers motorløb.

I denne weekend blev det årlige 24 timers Le Mans-løb afholdt, og derfor var Maskinbladets PowerGear sammen med en repræsentant fra LMB Danmark, som er den danske Claas-importør, rejst til Frankrig for at se på grønne traktorer og store biler.

Fredag den 12. juni var der besøg på Claas-traktorfabrikken i Le Mans, og lørdag den 13. samt søndag den 14. juni var det racerløbet, som var i centrum.

Fra hele landet

De heldige vindere i Maskinbladets PowerGear-konkurrence er: Flemming Høi og Irene Højbjerg fra Ribe. De driver bedriftenn I/S Dalhavegaard med mælkeproduktion og planteavl.

Tredjepladsen blev Hans Egon Poulsen og Bjarne Jørgensen fra Ærø, som begge arbejder hos maskinstation Andersen Jørgensen Eftf. på Ærø.