Som abonnent på fagbladene Hyo, Agro samt Bovi får du helt gratis adgang til Agrar+, som er et magasin til tablet. I Agrar+ finder du artiklerne fra de tre fagblade plus ekstra stof. I april udgaven har Agrar+ besøgt et høj effektivt landbrug i Bulgarien.

Landbruget i Bulgarien har udviklet sig meget de sidste 25 år, og i dag tæller landbruget for 3,0 procent af landets BNP. Sammenlignet med Danmark bedrager landbruget med under 0,5 procent af landets BNP i 2014.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedriften Agrotrade Commerce skiller sig ud blandt de typiske landbrugsbedrifteri Bulgarien. Bedriften dyrker 5.000 hektar, men kun med 22 ansatte, hvor mange andre tilsvarende vil have knap 100 ansatte til 5.000 hektar

Verdensrekord

Agrotrade Commerce kunne i 2014 fejre verdensrekorden med størst tilsået areal med solsikke på ét døgn - desuden blev udbyttet fra marken også højere end gennemsnittet for landet.

306 hektar blev det til på 24 timer, med Agrotrade Commerces Case IH Magnum 340 med tvillinghjul og autostyring på RTK-niveau samt Väderstads nye 12 rækkede Tempo R-model med en rækkeafstand på 75 centimeter og dermed en samlet arbejdsbredde på ni meter.

Franco Fabril skærebord.

Udbyttet blev 3,6 ton pr. hektar, og gennemsnittet for området ligger på 3,0 til 3,3 ton pr. hektar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vi rigtig godt tilfredse med, fortæller Iliyan Andronov, den ene af de to indehaver af Agrotrade Commerce.

Læs meget mere om Agrotrade Commerce i Agrar+ og læs om de store forskellige på dansk landbrug og landbrug i Bulgarien, som er et landbrugsland i voldsom fremgang.