Abonnementsartikel

Den nærmest paniske uro på markederne, som følge af det russiske boykot, har nu lagt sig i denne omgang, lyder det fra Danish Crown

Efter nogle seje uger er det blevet tid til at tage et trin op ad stigen. De europæiske markeder har nået bunden for denne gang, og salget til den øvrige del af verden går ganske pænt.

- Markederne i Europa er fortsat skrøbelige, og der bliver udbudt rigelige mængder af kød på markedet, men det modsvares af en god efterspørgsel. Med andre ord er balancen i Europa genoprettet, men desværre på et lavt niveau, fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den seneste uge er der specielt kommet ro på det engelske baconmarked, og generelt ser vi en noget bedre efterspørgsel på kamme i Europa.

Det mest positive i den øjeblikkelige situation er dog ubetinget vores salg til landene udenfor Europa. Lige nu har vi en pæn afsætning til både Japan og Australien, mens afsætning til Kina er ganske stabil.

- Vi er desværre stadig langt fra de priser, vi havde forventet på nuværende tidspunkt af året. Det positive er dog, at den nærmest paniske uro på markederne, som følge af det russiske boykot af europæiske fødevarer, nu har lagt sig i denne omgang, siger Søren Tinggaard.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,60 kroner pr. kg og 6,10 kroner pr. kg for søer.