Abonnementsartikel

Tillidsmandskollegiet i Danish Crown fremlægger i dag et forslag om at investere op mod 600 millioner kroner af slagterimedarbejdernes løn i produktionen af danske slagtesvin over de næste fire år.

Forslaget skal vende udviklingen i antallet af arbejdspladser på svineslagterierne i Danish Crown gennem genetablering af produktionen af slagtesvin hos selskabets andelshavere. Det oplyser slagteriet.

- Det er et banebrydende forslag, som selvfølgelig skal til afstemning blandt alle vores kolleger. Men det er også en drastisk udvikling, som vi igennem en årrække har været vidner til, når vi ser på antallet af kolleger på svineslagterierne i Danmark. Den udvikling vil vi vende. Det er vores egne arbejdspladser, det handler om, siger formanden for Tillidsmandskollegiet i Danish Crown Lars Mose. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

DC: Beundringsværdigt

Det er Tillidsmandskollegiet, der har taget initiativ til forslaget, som er forhandlet på plads sammen med ledelsen i koncernens svinekødsdivision DC Pork. 

- Det er en meget beundringsværdig ansvarlighed, Tillidsmandsgruppen udviser. Det betyder også, at vi for første gang i en lang årrække ser ind i en fireårig periode, hvor vi ikke skal lukke svineslagterier, og det er rigtig positivt. Forudsætningen for, at det kan lade sig gøre, er selvfølgelig, at forslaget virker efter hensigten og sikrer et antal slagtesvin, der betyder, vi kan udnytte vores kapacitet, siger administrerende direktør for DC Pork, Jesper Friis. 

Flere svin

Hensigten med forslaget er at øge slagtesvineproduktionen med op til tre millioner slagtesvin over de næste fire år. Det vil i givet fald betyde, at man ikke kun sikrer danske arbejdspladser, men at der kan etableres nye. 

- Vi har netop lavet en omfattende strategi for, hvordan vi skaber økonomiske forbedringer i DC Pork, og nu går tillidsmændene foran med at bidrage betragteligt. Det betyder, at der fra alle sider i DC Pork bliver arbejdet på at vende situationen. Derfor ser vi også frem til, at der bliver sat konkrete tiltag bag de meget positive politiske udmeldinger, vi har set de seneste uger fra både Henrik Sass Larsen og Karen Hækkerup, siger Jesper Friis.