Abonnementsartikel

Det bliver værre og værre, skriver VM-pløjerne hjem. Gårsdagens forsøg med glasfiber-spartling var ingen succes.

Tirsdagens træning for VM-pløjerne i Canada forløb ikke optimalt.

- Uha, jorden bliver da værre og værre: I dag har vi trænet i grønjord, og det var ikke en ubetinget succes, lyder meldingen fra træner Jens Iversen efter at pløjerne nu endelig er kommet i jorden tæt på konkurrencestedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jorden er en fed sort lerjord, som slet ikke er så let at have med at gøre. Den bliver liggende, hvor den bliver vendt , og så gælder det jo om, at den bliver lagt korrekt, siger Jens Iversen.

- Samtidig er der nogle vældige kraftige hundegræs planter i store tuer, som forploven kæmper med.

Søren Korsgaard startede dagen med at konstaterer, at hans glasfiber spartling på plastik muldpladerne ikke var en god idé. Jorden satte sig på muldpladerne præcis, hvor der var lagt glasfiber på. Så generatoren blev startet, og lynhurtigt var glasfiberen slebet af igen.

Søren Korsgaards kommentar var: Øv – men så er det da forsøgt.

Resten af dagen blev brugt på at forbedre furelægningen – specielt forplovene fungerede ikke tilfredsstillende. Så sidst på dagen blev det besluttet, at der i morgen skal monteres helt nye forplovsplader , der har en anden vinkel og er længere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er sikre på, at de er bedre til at skære de stor hundegræs tuer over, så vi kan få en bedre fure lægning, siger Jens Iversen.

Her skal kun finjusteres

Flemming Thorsager fik styr på hans sammenkast i grønjord. Men han havde også hele dagen kæmpet med at få lavet en bedre furelægning. Efter mange forsøg med forplove, muldplade-justering og furebredde er der kommet noget styr på det, dog uden at vi har hænderne helt oppe i skyerne, lyder meldingen fra Canada.

- Der er ingen behov for ændringer på Flemmings udstyr. Det er i orden, så der skal bare finjusteres, konkluderer Jens Iversen.

Det danske team kunne dog nyde én ting: det er tørvejr og 25 graders varme, så regntøjet er lagt til side til fordel for solcremen.