Når VM-pløjekonkurrencerne om en uge starter i Olds, Alberta i Canada, er LandboUngdom repræsenteret med to danske pløjere, Flemming Thorsager, Give og Søren Korsgaard, Holstebro. De to pløjere er i fuld gang med at træne i den canadiske muld forud for det officielle program, som starter fredag den 19. juli.

- Vi har fået nogle udfordringer med jorden, som klæber til vores plovskær og traktorhjul. Tørvejr et par dage har gjort jorden mere medgørlig. Jeg træner furelægning, og Flemming har fokus på sammenkast. Da jorden driller, har jeg prøvet at skifte til plastik muldplader for at se, om det hjælper, fortæller Søren Korsgaard fra den danske VM-lejr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ankom den 3. juli for at få tid til træning forud for det officielle program, og det har været en god satsning, når der er udfordringer med jorden, siger Flemming Thorsager og tilføjer, at andre pløjere har været i Canada i længere tid for at træne.

LandboUngdoms medlem af Verdenspløjeorganisationen (WPO) Lars Gammelvind og træner Jens Iversen ankommer til Canada i dag.