På arealer med femårige tilsagn om pleje af græs- og naturarealer er der forbud mod tilskudsfodring. Det gælder alle former for foder også for eksempel halm eller hø. Forbuddet er bl.a. begrundet i et ønske om ikke at tilføre ekstra næringsstoffer til arealet via foder, og det gælder også for hø, som er taget ved slæt på det samme tilsagnsareal. Rene mineralblandinger betragtes ikke som foder.

10- og 20-årige tilsagn

For gamle 10- og 20-årige tilsagn med plejeforpligtelse, er reglerne vedrørende tilskudsfodring fastsat i det enkelte tilsagn. Oftest vil det kun være tilladt at fodre med stråfoder ved ind- og udbinding. Men du er nødt til at læse, hvad der står i dit eget tilsagn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dispensation

NaturErhvervstyrelsen kan i særlige tilfælde dispensere fra forbuddet mod tilskudsfodring. Du skal indsende en skriftlig begrundet ansøgning, og du må ikke starte fodringen, før du har modtaget en skriftlig dispensation. Hvis dit areal er registreret som et beskyttet areal iht. naturbeskyttelseslovens §3 skal du forinden indhente kommunens tilladelse, og den skal vedlægges din ansøgning.

Den etårige særlige miljøstøtte

Hvis du har søgt det etårige tilskud til Pleje af EB-støtteberettigede græsarealer, må du tilskudsfodre med halm og stråfoder, og dyr under seks måneder må tilskudsfodres i kalveskjul med korn og kraftfoder.