Abonnementsartikel

Produktionen af maskiner til landbruget vil i år stige med seks procent på verdensplan, forudser tysk organisation.

Den tyske industriorganisation VDMA forudser, at produktionen af maskinprodukter til landbruget i år vil stige med omkring seks procent på verdensplan, så det samlede beløb kommer op på 96 milliarder euro. Heraf står EU landene for mere end 30 procent, og Tyskland er stadig det største produktionsland.

Det er Dansk Maskinforhandlerforenings markedsorientering, der viderebringer spådommene, som også viser, at de næststørste produktionslandes omsætning - USA og Kina - er steget markant mere end Tysklands, idet deres omsætning forventes at være over gennemsnitsstigningen igen i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prognosen fra VDMA lyder på et stabilt omsætningsniveau for de europæiske fabrikanter i 2013, hvilket beror på en forespørgsel i andet halvår 2012 om forventningerne for det første halvår i 2013. Her forventede en tredjedel vækst, cirka 40 procent forventede stabilitet, og en fjerdedel regnede med tilbagegang.

Såvel det asiatiske som det nord- og sydamerikanske marked beretter om en meget dynamisk udvikling. På mange markeder spiller en generel efterspørgsel efter mekanisering af landbruget, men også statslige investeringspuljer meget store roller, eksempelvis i Brasilien, Japan og Indien.