Med tildelingen af en Sima 2013 Award forud for den franske maskinudstilling var der fokus på Hardi allerede før messen åbnede, og på udstillingen blev der fulgt op med opdateringer på blandt andet den selvkørende Alpha Evo.

Awarden blev givet til det nye og hurtigt-reagerende DynamicFluid4 væskesystem. Systemet, som afløser det velkendte princip med motorventiler, består af to keramiske skiver, som kun skal dreje en kvart omgang for at regulere væskemængden fra 0-100 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Systemet reagerer ikke bare lynhurtigt, men er også altid på forkant af enhver situation. Med moderne transmissioner kan både de selvkørende sprøjter og traktormonterede sprøjter lynhurtigt ændre hastighed, og det skal sprøjtens væskesystem til enhver tid kunne matche. Informationer fra sensorer i DynamicFluid4 beregnes tyve gange i sekundet, og sammen med den nye ventil reagerer væskesystemet lynhurtigt på de ændringer, som opstår, når dele af bommen afblændes, eller hastigheden ændres, forklarer Peter Dahl, Hardi International 

Ny motor til Alpha Evo

Alpha Evo opgraderes med en ny sekscylindret Deutz motor, som yder 245 hestekræfter. Ud over at yde 35 hestekræfter mere end den tidligere motor, så overholder den nye motor også Tier 4i emissionskravet. Det sker ved hjælp af et diesel partikel filter, som er monteret på højre side af motorhjelmen.

Sammen med den nye motor får Hardi Alpha Evo også en ny EcoDrive transmission. Den har to Saur Danfoss hydraulikpumper, og ifølge Hardi giver den øgede motoreffekt og kraftigere hydraulik den selvkørende sprøjte større fremkommelighed i bakket terræn.

Den nye transmission giver ligeledes mulighed for at reducere motoromdrejningerne ved transportkørsel. I EcoDrive er der også indbygget nogle auto-funktioner, som blandt andet reducerer hjulslippet.

Hardi Alpha Evo leveres med tanke på enten 3.500 liter eller 4.000 liter.