Luksuspelse er en milliardforretning for Danmark. Som verdens største producent af minkskind eksporterer branchen for 10 milliarder kroner om året.

Holland er verdens tredjestørste producent, og her er der nu flertal i parlamentets underhus for at forbyde minkavl, fortæller DR. Og i Østrig, Storbritannien og Kroatien er minkavl i forvejen forbudt. Men herhjemme er Enhedslisten alene om at tale for et forbud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores synspunkt er, at det dyrevelfærdsmæssigt er umuligt at drive den produktion fornuftigt, fordi mink har en natur, der gør, at de ikke kan holdes i fangenskab på forsvarlig vis, siger Per Clausen til DR.

Enhedslisten står alene

Alle øvrige partier vil beholde minkavlen i Danmark. Venstres Erlings Bonnesen mener, at det vil være økonomisk uforsvarligt at lukke en så indbringende forretning.

- Eksporten er stigende - og i år er vi for eksempel oppe på, at den er større end at bygge et nyt supersygehus i Odense for eksempel. Så det er livsvigtigt for det danske samfund, siger Erling Bonnesen til DR.

Heller ikke fødevareministeren mener, at der er grund til at lukke den danske minkavl med et forbud mod pelsdyravl.

- Det er vigtigt at holde fast i, at Danmark er et landbrugsland. Vi lever af at opdrætte dyr og sælge dem rundt omkring i verden. Og det giver os et helt særligt ansvar for at sikre en ordentlig dyrevelfærd, og det gør vi faktisk også ude i minkfarmene, siger fødevareminister Mette Gjerskov til DR.