Vandplanerne har til hensigt at sikre et godt vandmiljø i Danmark, men flere politikere mener, at  de sandsynligvis skader Danmarks flora og fauna.

Det gælder blandt andet Venstres miljøordfører Henrik Høegh, der vil kalde miljøminister Ida Auken (SF) i samråd.  

- Vandplanerne begrænser vedligeholdelsen af vandløbene. Det er den forkerte medicin. For mange af Danmarks vandløb er flade og uden nævneværdig strøm, så ved at lade stå til, stiger vandstanden i vandløbene samtidig med at bunden mudres til. Det er direkte skadeligt for vandmiljøet og dyrelivet i de danske søer og vandløb. Og desuden forsumper det sommerhusområder og store arealer af god landbrugsjord, fordi at vandløbene ikke kan aflede nedbør, siger Henrik Høegh.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksperterne har kaldt vandplanerne et resultat af en skrivebordsmanøvre. Derfor kalder Henrik Høegh miljøministeren i samråd for at få rettet op på indsatsen, mens tiden stadig er til det.

- Venstre er ikke ude på at pege fingre eller starte et politisk slagsmål. Vi ved godt, at hvis vi peger en finger, så peger der tre fingre tilbage på os selv. Men jeg er bekymret for vandmiljøet og den manglende vedligeholdelse af vandløbene, så jeg håber meget, at miljøministeren vil rette op snarest muligt, siger Henrik Høegh.