Solceller er dyre for staten, og ifølge klimaministeren er de sandsynligvis ikke den bedste måde at udbygge elproduktionen med fossilfri produktion. Derfor varsler han ændring i tilskudsordningen.

Regeringens 2020-mål for, hvor mange solceller landet skal rumme, nås allerede i år. I dag forventer Dansk Energi, Energinet.dk og Dong i en fælles prognose, at regeringens 2020-mål om 200 MW solceller nås allerede i år.

Men prisen er høj. Ejeren af en solcelleanlæg kan nemlig putte to kroner i lommen, for hver kilowatttime solcelleanlægget producerer. Det skriver Information.

Det skønnes, at staten dermed mister et provenu på 135 millioner kroner i 2012. Sammenlignet med strøm fra vindmøller koster strøm fra solceller staten to til tre gange så meget i tilskud.

Derfor varsler ministeren ændring i den privatøkonomiske favorable tilskudsordning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi kunne godt forestille os at gøre det lidt mindre attraktivt at investere i små solcelleanlæg og i stedet gøre det lidt mere attraktivt at lave store solcelleinvesteringer. Der er mange almene boligforeninger, andelsselskaber, virksomheder og kommuner, som gerne vil, men synes, der er for lidt støtte til store solcelleanlæg, siger ministeren til Information.

Martin Lidegaard siger, at han vil bestræbe sig på, at en justering af tilskudsordningen ikke smadrer markedet.