Datoen for hvornår man kan begynde at søge om reduceret randzonebredde i forhold til fem-procentsreglen i Tast selv-service udskydes til den 17. september 2012. Samtidig forlænges ansøgningsfristen til midten af november, så det ikke går ud over ansøgningsperioden. Det er dog stadig muligt at beregne den reducerede randzonebredde.

- NaturErhvervstyrelsen har tidligere informeret om, at det vil være muligt at søge om reduktion af randzonebredden jf. 5 procent reglen i Tast selv-service fra den 5.september 2012. Startdatoen må desværre flyttes til midten af september. Det skyldes, at der er opstået uforudsete udfordringer med at indlæse og opdatere de kortdata, som skal bruges i forbindelse med ansøgning om kompensation til randzoner, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har desværre også indflydelse på, hvornår vores it-system kan modtage reduktionsansøgninger. Derfor er vi nødt til at udskyde startdatoen for, hvornår man kan begynde at indsende ansøgninger. Det er beklageligt, men vi håber, at den forlængede frist sikrer, at ingen kommer i klemme. Samtidig prioriteres behandlingen af dispensationsansøgningerne, siger Peter Ritzau Eigaard, enhedschef i center for kontrol.

Det forventes, at man vil kunne begynde at indsende reduktionsansøgningerne i Tast selv-service den 17.september 2012. Fristen for, hvornår man skal have indsendt sin reduktionsansøgning udskydes samtidig fra den 1. november til den 15. november 2012. NaturErhvervstyrelsen tilfører i den forbindelse flere ressourcer for at tilgodese sagsbehandlingen af ansøgningerne, så randzonerne kan indgå i fællesskemaet 2013.

Man kan allerede nu gå ind og benytte den vejledende beregningsmodel, som findes på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside. Udsættelsen af ansøgningsperioden har derfor ingen betydning for beregningen af selve randzonebredden. Bredden kan man allerede beregne nu, og dermed udlægge randzonen nu, og indsende ansøgningen senere.

På NaturErhvervstyrelsens hjemmeside er det kompensationskort og 2 meter bræmme kort, som blev offentliggjort d. 3. juli 2012, stadig tilgængeligt. Der kan stadig indsendes eventuelle ændringer til kortene. Fristen for indsendelse af ændringsforslag til kortet er den 1.november 2012.