- Uden svin ingen arbejdspladser på slagterierne.

Sådan lyder det fra Bræedygtigt Landbrug, efter at handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) har udtalt, at der er udsigt til 1.400 arbejdspladser på de danske slagterier gennem en fælles EU-handelsaftale med Japan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Bæredygtigt Landbrug mener direktør Vagn Lundsteen, at udtalelserne fra Pia Olsen Dyhr står i stærk kontrast til den politik, der praktiseres i Miljøministeriet og Fødevareminsteriet, og han tvivler på, at der i fremtiden vil være svin at slagte på slagterierne.

- Vi glæder os over de øgede eksportmuligheder, og vi vil i forbindelse med indgåelsen af den nye eksportaftale spørge handelsministeren, hvor det stigende antal slagtesvin skal komme fra, når slagtesvinsproduktionen samtidig bliver begrænset i harmoniareal, forsinkede miljøgodkendelser og konkurrenceforvridende produktionskrav, som inden for de næste år vil betyde afviklingen af tusinder af svineproducerende landbrug i Danmark, lyder det fra Vagn Lundsteen.

Færre arbejdspladser i stedet

Bæredygtigt Landbrug undrer sig over, at man fra regeringens side ikke mener, at et begrænset produktionsareal som følge af vandplanerne og randzonelovgivningen kommer til at koste arbejdspladser på landet.

- Det gælder for slagtesvinsproduktionen såvel som for biogas, at uden råvarer er der ingen produktion, ingen arbejdspladser - og ingen eksport. Hos Bæredygtigt Landbrug vil vi kraftigt opfordre Pia Olsen Dyhr til at påvirke sine kolleger i Miljøministeriet og Fødevareministeriet til at skabe bedre vilkår for fødevareproduktionen, da den førte politik dagligt forringer konkurrenceforholdene for dansk fødevareproduktion, siger Vagn Lundsteen.