90 procent af Vietnams svineproduktion foregår på mindre landbrug, og det gør det svært for landet at følge med efterspørgslen på svinekød til den hastigt voksende og stadigt rigere befolkning. Det skriver foodculture.dk.

Derfor har den vietnamesiske regering ambitiøse planer om at udbygge landets svineproduktion fra de nuværende knap 30 millioner svin til 35 millioner i 2020, og til den ende er der brug for udenlandsk ekspertise, så produktionen kan effektiviseres og fødevaresikkerheden forbedres. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor arrangerer den danske ambassade i Vietnam i samarbejde med Landbrug & Fødevarer en delegation fra den 8-11. oktober for danske virksomheder inden for svineproduktion samt leverandører af udstyr til slagterisektoren. 

- Danske virksomheders spidskompetencer matcher vietnamesernes øgede behov, for eksempel inden for fødevarer og fødevaresikkerhed. Vi er nødt til at forstå og udnytte disse muligheder nu, siger den danske ambassadør i Vietnam, John Nielsen, til foodculture.dk.