- Når regeringens vandplaner skal foldes ud i virkeligheden, er det uhyre vigtigt, at landbruget bliver inddraget i processen. Vi i landbruget kan hjælpe kommunerne med at prioritere vandløbsindsatsen, så de værste konsekvenser på markerne undgås, samtidig med at der sker reelle miljøforbedringer.

Det skriver viceformand i Landbrug & Fødevarer, Henrik Frandsen, i et debatindlæg til altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I planerne bruger Miljøministeriet begrebet ændret vedligeholdelse. Det må tolkes sådan, at der er åbnet op for, at man kan ændre på grødeskæringspraksis, så både afvanding og miljø bliver tilgodeset samtidig. Desværre er vi i Landbrug & Fødevarer meget bekymrede over, at Naturstyrelsen i samme åndedrag anslår, at denne del af indsatsen vil spare kommunerne for penge. Det lugter af, at det tydeligvis kun er reduceret eller ophørt vedligeholdelse, man har i tankerne, fortsætter han.

- Kommunernes og lodsejernes fælles kendskab til de lokale forhold kan bruges til at sikre, at klassifikationen er rigtig. For eksempel kan der være strækninger, der er klassificeret forkert. Det kan betyde, at staten må rette eventuelle fejlvurderinger i næste vandplansrunde, skriver Henrik Frandsen endvidere.

Hele debatindlægget kan læses på altinget.dk.