Landbrug & Fødevarer (L&F) advarer nu mod at indføre pesticidafgiften "i en hulens fart", som socialdemokraternes miljøordfører Mette Gjerskov gerne vil gøre det, hvis oppositionen kommer til magten.

Direktør for Miljø & Energi i L&F Niels Peter Nørring understreger, at landbrugsorganisationen som sådan ikke er imod den nye afgift. Men den skal indføres på den rigtige måde - og med omtanke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser gerne en omlægning af afgifter fra fødevarernes værdi til belastningen på miljøet. Men det er ekstremt vigtigt for os, at man ikke indfører pesticidafgiften, før man er sikker på, at den vil føre til en reducering af belastningen, og at der ikke sker en udflagning af landmændenes produktion, siger Niels Peter Nørring.

Pesticidrester fra andre lande

Han er bange for, at en ugennemtænkt indførelse af afgiften kan gå ud over både de danske landmænd og de danske fødevareforbrugere.

- I værste fald kan det føre til, at landmændenes produktion bliver udflaget, og så ender det med, at vi bliver nødt til at importere fødevarer fra andre lande, hvor der er pesticidrester i fødevarer, som man ikke har i Danmark, siger Niels Peter Nørring.