Indlevering af svin med medicinrester fortsætter med at være et problem, fortæller Danish Crown. Heldigvis opdager langt de fleste leverandører fejlen i tide og ringer til slagteriet, så dyret kan sorteres fra på rampen og destrueres.


Men i en netop afgjort sag var dette ikke tilfældet. Her blev en so taget i Danish Crowns kontrolsystem. En udtaget prøve viste rester af medicin over den tilladte grænse, og det får nu konsekvenser for den pågældende andelshaver, der dermed har forbrudt sig imod Danish Crowns leveringsregler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Reglerne på dette område er helt klare. Indleveres et slagtedyr med medicinrester, og det ikke bliver sorteret fra i tide, så sendes der er regning til leverandøren svarende til selvrisikoen i produktansvarsforsikringen på 40.000 kroner, siger Vagner Bøge, underdirektør i DC Ejerservice.

Han er ærgerlig over, at indleveringen af dyr, der ikke har overholdt tilbageholdelsesreglerne, vedbliver at være et problem.

- Det kan ikke understreges tydeligt nok, at det er producentens ansvar, at de fødevarer, han leverer til slagteriet, er i orden. Vi må ikke glemme, at det er mad, vi lever af at producere, og i mad skal der ikke være medicinrester – punktum.